Tallhem

Om livet på den lilla gården Tallhem. Familj, Hästar, Skog & Natur....

SWIKS!

Kategori: Allmänt

Sommar...
Visst är det fint med semester? Oavsett väder är det skönt att bara vara lite grand, att få bestämma själva vad man vill göra om dagarna utan att behöva tänka på jobbet under några veckor?
 
Som sagt så har ju vädret kanske varit lite sådär, men lediga har vi ju varit ett tag iallafall.
Faktist så har vi hunnit med lite semester också.
Vi har nu för tredje året i rad cyklat på Öland. Barnen har varit hos Mormor & Morfar.
De har kunnat rå om varandra utan vår inblandning. Det blev bara två dagar den här gången, det blåste och vädergudarna var inte med oss riktigt. Vi fick ta skydd under en fläderbuske vid ett tillfälle, men som tur är så var regnskurarna inte så långvariga. Under vår lilla cykeltur på 13.5 mil så var vi och tittade på Trollskogen och Swiks, tog oss sedan söderut för att passera Böda (nej, vi blev inte filmade!) och lunchade i Löttorp. Det har blivit en vana det också....
När vi sedan gav oss iväg så cyklade vi tydligen på i för god fart, för i farten så körde vi förbi den camping vi först tänkt övernatta på. Cykla tillbaks var inget alternativ så vi valde då att ge järnet ner mot Borgholmstrakten, men klockan blev mycket så vi stannade en liten bit innan, på Klinta Camping i Köpingsvik. Dag två fortsatte vi mestadels på Östra sidan av ön. Stannade till på Skedemosse bland annat och gick på museum där. Mycket intressant att titta på. Ett annat museum är det i Störlinge som vi denna gång inte gick in på annat än för toalettbesök. Slutligen hamnade vi i Färjestaden där vi åkte Katamaranen Dessi till Kalmar med cyklar o allt.
 
Det var allt för denna gång, vi hörs!
 
Swiks..
 
Skedemosse..