Tallhem

Om livet på den lilla gården Tallhem. Familj, Hästar, Skog & Natur....

Mormors stuga!

Kategori: Allmänt

Igår träffade vi Fredriks alla farbröder och fastrar och lite kusiner, kusinbarn och mamma och pappa. Vi hade en underbar eftermiddag vid stugan, vi grillade korv och fikade och pratade, som vanligt blev det härliga djupa diskussioner om allt och inget.
Albin och Oskar lekte som bara den, dom åkte rutchkana på en sten och Oskar provsmakade lite pinnar och annat han hittade, när vi ett tillfälle kröp igenom lite längre mjuk mossa var han tvungen att lägga kinden i mossan och mysa lite, de var så trötta att de somnade på vägen hem.


/Anna-Lisa

En dag på landet!

Kategori: Allmänt

Idag har jag hunnit med ganska mycket! Jag började dagen med en cykeltur på 15km och när vi kom hem lagade Jag lunch eller lagade och lagade.... vi kokade korv och åt bröd till. Vi satt ute i solen och åt!! Härligt!
Medan Oskar sov så passade jag på att trimma alla gräskanter, fint blev det.
Efter det klyvde jag lite ved.
Nu längtar vi bara tills min älskade  make kommer hem, han jobbar över idag..

/Anna-Lisa

Bröllop!

Kategori: Allmänt

I går, lördagen den 15/5 var Anna-Lisa och jag på ett jättetrevligt Bröllop hos våra vänner Anne & Robert.
Tack för att vi fick dela er dag!



/F

Nu är hästarna släppta på bete!

Kategori: Allmänt







också lite action......




/Fredde

Oskar är sjuk...

Kategori: Allmänt

Igår när jag hämtade pojkarna på Dagis så sa personalen att Oskar varit lite gnällig och trött.
Han hade somnat ute på eftermiddagen fastän han vilat middag...
Mycket riktigt. Feber på kvällen och inatt.
Morgonen började med 38,5.  Oskar får vara hemma med Pappa idag.
Albin blev orolig att han inte skulle få följa med till brandstationen,
dagis skulle ta dit 05:orna idag.
Han fick naturligtvis åka dit ändå, vi hämtar honom efter brandstationsbesöket.



Passar på att kasta in lite nya bilder!!


Tallhems Grim!

Syrénknopp!

Vad är det för kryp under bladet??


/Fredde

Grejer!

Kategori: Allmänt

Det är inte lätt att hitta rätt redskap när man ska ut och köra i skogen..... Vi har hittat nya men de är ju ganska dyra, helst skulle vi vilja ha gamla grejer som är väl beprövade.
Det får väl kanske bli en liten auktionssafari i sommar och kolla, om det finns nån bonde som har lite gamla hästredskap undangömda...... Det sorgliga är ju att det mesta slängs eller eldas upp när det inte behövs längre....



Albin och jag!

Kategori: Allmänt

Oskar

Kategori: Allmänt

Sista dagen på kursen!

Kategori: Allmänt

I lördags var det sista kursdagen på min skogskörarkurs. Jag hade önskat att den varade längre, inte för att jag inte kände mig färdigutbildad utan för att det var så roligt att umgås med människor med samma intresse.
Jag hoppas att min dröm en dag skall gå i uppfyllelse, att starta mitt eget företag inom hästkörning! Att göra det jag älskar och brinner för.
Nu gäller det bara att hitta redskapen och lite mer kunskap (för det kan man aldrig få för mycket av), sen är det "bara" att köra!

Nu är den lille hingsten 4 dagar gammal och han springer och busar i hagen, han sprallar med dom långa benen och skakar på det stora huvudet så han tappar balansen emellanåt. Han ser lite ut som en älgkalv med åsneöron. Fast världens sötaste föl såklart!!
Vi har inte kommit på nåt namn än, Albin tycker att han ska heta Tallhems Grim. Vi får väl se vad det blir....

Om två veckor kommer mina älskade föräldrar och hälsar på, det ska bli skönt för jag längtar efter dom, ibland önskar jag att jag kunde trolla, så jag kunde åka dit när jag ville..... Jag älskar att bo här i Skåne men ibland längtar jag efter mamma och pappa och mina bröder och kompisarna........

På onsdag är det dags för mig att läggas in på CSK för en ny operation, mitt bråck ska äntligen fixas till! Sen hoppas jag att jag slipper sjukhus för all framtid!!